mandag den 21. maj 2012

Grove Burger-/Sandwichboller




I mangel på bedre overspringshandling besluttede jeg at bage nogle gode grove sandwichboller i dag. Det skal lige siges, at det ikke er en god ide at varme ovnen op til 225 grader, når lejligheden i forvejen nærmer sig 30 grader, men om ikke andet er der gode boller til frokost og en aftensmadsburger.


Grove Burger-/Sandwichboller, 16 stk.


Ingredienser:

25 g. gær
5 dl. mælk eller sojamælk
25 g. olie
1 spsk. sukker
2 tsk. groft salt
200 g. fuldkornshvedemel
ca. 400 g. hvedemel

Fremgangsmåde:

1. Rør gøren ud i mælk og tilsæt olie, sukker, salt og fuldkornshvedemel.

2. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og ælt godt. Hæver lunt 1½ time.

3. Dejen slås ned og formes til 16 meget flade boller (se billede længere nede) og lægges på to bageplader. Hæver lunt ½ time.

4. Pensles med æg, drysses med sesam og bager 12-15 min ved 225 grader.




Bollerne trykkes meget flade inden hævning

Ingen kommentarer:

Send en kommentar