torsdag den 5. juli 2012

Tunfrikadeller




At spise fisk to gange hver uge er ikke altid lige foreneligt med indkomster i størrelsesordnen SU, dagpenge osv. Men der ligger et hav af muligheder i en ganske almindelig dåse tun. Og selv om den ikke længere er helt så billig som den var engang, så er en normalpris på 8 kr. stadig billigt for 150 g. kød. Ofte rækker sådan en dåse til to dage hos mig. Til tider kan man også være heldig at få tunen helt ned til 5 kr. i mændetilbud, og så er det bare med at købe ind.

Jeg elsker blandt andet at lave tunfrikadeller. Denne opskrift er ikke af den helt sunde slags, da de er panerede og stegt i olie, men til gengæld smager de fantastisk og ikke særlig "fisket", hvis der er problemer med det derhjemme. Jeg spiste dem med pasta og en tomatsauce, men kartofler, ris, en bulgursalat osv. kan også sagtens udgøre tilbehøret.


Tunfrikadeller til 2 personer


Ingredienser:

100 g. kartoffel
2 tsk. olie
½ løg
1 fed hvidløg
½ tsk. timian
1 ds. tun i vand
revet skal af 1/4 citron
½ spsk. hakket persille
salt og friskkværnet peber
2 spsk. hvedemel
1 æg
50 g. rasp
olie til stegning

Fremgangsmåde:

1. Skær kartoflerne i tern og kog dem til de er helt møre. Mos dem med en kartoffelmoser eller en elpisker.

2. Svits hakket løg i olie og tilsæt hakket hvidløg og timian. Steg kort og lad det køle lidt.

3. Bland kartoffelmos, løg, afdryppet tun, citronskal og persille og smag til med salt og peber. Rør godt sammen.

4. Form 4 frikadeller der vendes først i mel, så i sammenpisket æg og til sidst i rasp.

5. Hæld olie på panden så det dækker hele bunden og varm det op. Steg frikadellerne 3-4 min på hver side, men pas på olien ikke bliver for varm, så de branker. Lad dem dryppe af på lidt køkkenrulle.

6. Server med det ønskede tilbehør.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar