lørdag den 11. august 2012

Løgsuppe med Grillede Ostebrød




Så er jeg tilbage efter 2 uger på koloni i Nordjylland. Fed fed oplevelse som altid, men gud hvor er jeg træt. Derfor får I lige en opskrift der er et par uger gammel ;)

Denne ret er fra Claus Meyers Almanak, og det er en rigtig fin sommerret, selv om den sikkert også kan spises på andre årstider. Selve suppen er noget nær kaloriefri, så det er ok at nyde de lækre ostebrød til.

Opskriften er til en person, men den kan let ganges op. Lav 3 x opskriften hvis det er til en fyr og en pige og x opskriften til to piger. Til en familie på fire ville jeg lave 4-5 x opskriften alt efter børnenes alder.

Løgsuppe med Grillede Ostebrød, 1 person


Ingredienser:

2 store løg
1 fed hvidløg
1 tsk. oliemargarine
2 tsk. tørret timian
salt og friskkværnet peber
½ liter hønsebouillon
½ spsk. æblecidereddike

1 flute, ca. 75 g.
1 tsk. olie
50 g. revet ost, f.eks. cheddar
salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

1. Skær løgene i strimler og hak hvidløget fint.

2. Steg løg, hvidløg og timian i margarine ved svag-medium varme i ca. 10 min til løgene begynder at karamelisere. De må ikke tage farve pga varme.

3. Tilsæt bouilllon, peber og 1½ tsk. salt og kog 20 min under låg ved svag varme.

4. Skær flute igennem og smør skærefladerne med olie. Grill under ovnens grill til overfladen er gylden.

5. Drys med salt og peber og fordel osten på de to halve flutes. Gratiner til osten er smeltet og evt. gylden.

6. Smag suppen til med eddike og evt. mere salt og peber og server med ostebrød.




Løg, hvidløg og timian sauteres

Suppen koger

Brød klar til første tur i ovnen

Gratinerede ostebrød



Ingen kommentarer:

Send en kommentar