onsdag den 15. august 2012

Trefarvet Lasagne med Kylling og Spinat




Jeg elsker lasagne, og til tider kan det være rart at prøve nye varianter, så det ikke bliver for kedeligt. Denne er ganske simpelt bygget op om kylling, spinat og tomat, og indholdet af grønsager er relativt stort.


Opskriften er til en person, men den kan let ganges op. Lav 3 x opskriften hvis det er til en fyr og en pige og x opskriften til to piger. Til en familie på fire ville jeg lave 4-5 x opskriften alt efter børnenes alder.

Trefarvet Lasagne med Kylling og Spinat til 1 person


Ingredienser:

100 g. frossen hakket spinat, optøet
1 knsp. muskat
100 g. stegt kylling
4 lasagneplader, gerne grønne
maizena saucejævner
1 dl. mælk
2 spsk. revet parmesan
salt og friskkværnet peber
100 g. hakkede tomater
½ lille løg, finthakket
1 fed hvidløg, presset
½ dl. hvidvin
1 spsk. koncentreret tomatpure
½ tsk. tørret oregano

Fremgangsmåde:

1. Blandt hakkede tomater, løg, hvidløg, hvidvin, tomatpure og oregano i en gryde, krydr med salt og peber, bring i kog og kog 20 min.

2. Lad spinaten dryppe af og læg den i bunden af et ildfast fad. Drys med muskat og salt og peber.

3. Læg 1 1/3 lasagneplader over, hæld halvdelen af tomatsaucen over og læg kylling i skiver på.

4. Læg 1 1/3 lasagneplade over, hæld resten af tomatsaucen over og læg de sidste lasagneplader på.

5. Opvarm mælken og tilsæt saucejævner til saucen har en passende konsistens. Smag til med salt og peber og hæld over lasagnen.

6. Drys med revet parmesan og bag 25 min ved 200 grader.



Spinat i bunden af fadet

Kyllingen lægges over første lag tomatsauce

Lasagnen er klar til at blive bagt



Ingen kommentarer:

Send en kommentar