torsdag den 27. september 2012

Fiskefileter med Hvidvinssauce




Fisk kan godt blive lidt kedeligt, hvis man ikke får det varieret lidt. Stegte fiskefileter og laks bliver hurtigt lidt ensformigt.

Denne ret er spicet op med bacon, hvidvin og citron. Saucen bliver meget fyldigt, og den tager sig rigtig godt ud både til fiske og til de kartofler jeg valgte at lave til. Man kan sikkert fint servere ris og pasta til retten, men jeg tror at kartoflerne var et godt supplement. Desuden ville en gulerodssalat passe godt til, men grundet tidspres blev det bare en gnavegulerod her. 

Fiskefileter med Hvidvinssauce til to personer


Ingredienser:

4 små fiskefileter
1 spsk. citronsaft
50 g. bacon
2 tsk. flydende margarine
1 dl. hvidvin
salt
2 dl. madlavningsfløde 4 %
½ bdt. persille
2 tsk. citron
salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

1. Dryp fisken med citronsaft og lad den hvile 10 min. 

2. Steg bacon på en pande, tilsæt margarine og steg fisken et par min på hver side ved meget svag varme. Fisken må ikke få stegeflade.

3. Hæld vin i panden og damp fisken til den er mør.

4. Tag fisk og bacon op og læg i et fad. Hold det varmt.

5. Hæld fløde på panden, varm op og tilsæt citron og hakket persille.

6. Smag til med salt og peber og hæld over fisken. 

7. Server med kartofler, f.eks. råstegte. 


Fisk og bacon steger på panden

Fisken lægges i et fad

Sauce hældes over fisk


1 kommentar: