søndag den 14. oktober 2012

Brownies




I forbindelse med et besøg hos min far har jeg lovet at tage noget kage med til eftermiddagskaffen, og valget faldt på denne Jamie Oliver lækkerbisken. Opskriften adskiller sig fra andre ved næsten ikke at indeholde mel, og hemmeligheden er, at den under ingen omstændigheder må bages til der ikke hænger dej ved en gaffel, når man stikker i kagen. Den SKAL være klæg og konfektagtig. I denne version har jeg valgt at bruge halv hasselnød og halv paranød, men alle former for nødder kan bruges, og der kan også tilsættes rosiner eller andre former for tørret frugt, hvis man er til den slags.

Brownies, 18 stk.


Ingredienser:

250 g. smør
200 g. mørk chokolade 70 %
150 g. meget grofthakkede nødder
80 g. kakao
65 g. mel
1 tsk. bagepulver
350 g. sukker
4 æg

Fremgangsmåde:

1. Smelt smør og chokolade i en stor skål over vandbad. 

2. Rør nødder i.

3. Bland mel, kakao, sukker og bagepulver og rør det i dejen. 

4. Rør et æg i ad gangen og sørg for at røre grundigt.

5. Hæld dejen i en bradepande med bagepapir og bag ca. 20 min ved 180 grader. Kagen skal være noget klæg men ikke rå. 

6. Lad kagen afkøle, skær i 18 stykker og server med flødeskum eller creme fraiche. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar