søndag den 11. november 2012

Hummus



Den anden dag skulle jeg til koncert med nogle kolleger, og vi skulle spise sammen inden da, så jeg foreslog pitabrød med hummus og falafler, da det altid giver en god oplevelse at få noget mad, som mange ikke har smagt før, og som er lidt uhøjtidelig. Og det faldt bestemt i god jord :) Tilmed var koncerten med Basix absolut underholdende og kan anbefales, hvis man vil have en musikalsk oplevelse af høj kvalitet :)

Denne hummus er mere autentisk end dem jeg tidligere har lavet, og den får en langt bedre smag i kombinationen med brød, så trods de ekstra kalorier den giver i form af olie og tahin, så er den det værd, da smagen er kraftig og middeløstlig (efter min bedste overbevisning).

Hummus til 4 personer


Ingredienser:

1 dåse kikærter
Saft af 2 citroner
1½ dl. tahin (købes hos mellemøstlige købmænd)
2 fed hvidløg
4 spsk. olivenolie
½ tsk. spidskommen
salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Skyld kikærterne og lad dem dryppe godt af.

2. Blend kikærterne med citronsaft og lidt vand til en glat masse med en stavblender.

3. Tilsæt tahin, knust hvidløg, olie og spidskommen og krydr med salt og peber efter smag.

4. Stil på køl et par timer og server til pitabrød, breadsticks, grønsagsstænger eller hvad du nu synes.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar