fredag den 11. januar 2013

Lammespyd med Karljohansvampe og Trøffelolie


På min fødselsdag serverede jeg denne ret sammen med en kold kartoffelsalat med spidskål og krydderurter (her). Kødet skulle marinere, men ud over det, var det en super hurtig og lækker ret, som med fordel kan laves på grillen om sommeren. Jeg brugte hakkede soltørrede tomater til retten, og de krævede derfor ingen forberedelse. Opskriften er fra magasinet Spis Bedre. 

Lammespyd med Karljohansvampe og Trøffelolie til 2 personer


Ingredienser:

300 g. mørt lammekød (f.eks. filet)
1 fed hvidløg
1 tsk. rosmarin
1 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
1 tsk. salt
friskkværnet peber
5 g. tørrede karljohansvampe (fås i større supermarkeder)

1 tsk. trøffelolie
35 g. soltørrede tomater, hakkede

Fremgangsmåde:

1. Skær kødet i tern på 3x3 cm.

2. Rør knust hvidløg, rosmarin, olivenolie, citronsaft, salt og peber sammen og vend kødet heri. Lad det marinere mindst 1 time, men gerne natten over. 

3. Læg svampene i blød mindst 1 time.

4. Fordel kød og svampe på spydene og grill 3-4 min på hver side. 

5. Dryp med trøffelolie og drys tomater hen over ved servering. 

ProPoints: 8,5 point pr. portion


Ingen kommentarer:

Send en kommentar