tirsdag den 22. januar 2013

Wok med Svinekød og Peberfrugter


Endnu en wok ret i min wok uge. Denne gang med svinekød, peberfrugter, forårsløg og nudler. Som med de fleste wok retter kan grønsagerne udskiftes med dine favoritter eller det du har til overs i køleskabet. Nudlerne kan også let udskiftes med andre typer nudler eller ris. 

Sambal oelek: Sambal oelek er indonesisk knust chili, og det kan købes i alle større supermarkeder (Føtex, Kvickly, Bilka osv.) og af og til også i de mindre. Et glas koster ca. 25 kr. og det kan holde sig i køleskabet i en mindre evighed. Jeg bruger sambal oelek i mange sammenhænge, da jeg så slipper for at snitte chili og have det på fingrene i timevis. Men du kan sagtens erstatte det med friskhakket chili. Erstatter du det med chilipulver bliver resultatet et andet, men det kan sagtens lade sig gøre. 1 tsk. sambal oelek er omtrendt lige så stærkt som ½ tsk. stødt chili. 

Wok med Svinekød og Peberfrugter til 2 personer


Ingredienser:

2 tsk. olie
200 g. svinekød i tern
1 tsk. sambal oelek
2 cm. frisk ingefær
1 grøn peberfrugt
1 rød peberfrugt
1 bdt. forårsløg
2 tsk. fiskesauce
4 tsk. soja
2 tsk. limesaft
½ dl. friskhakket koriander
160 g. nudler

Fremgangsmåde:

1. Snit ingefær fint. Skær peberfrugter i strimler og forårsløg i skiver.

2. Varm 1 tsk. olie op i en wok og steg svinekødet til det netop er gennemstegt. Tag kødet op.

3. Varm resten af olien i wokken og steg ingefær, forårsløg og sambal oelek ca. 1 min. Tilsæt peberfrugter og steg 3-4 min. 

4. Tilsæt kødet sammen med fiskesauce, soja og larm og varm godt igennem. 

5. Rør koriander i og server med kogte nudler. 

ProPoints: 12 points per person





Ingen kommentarer:

Send en kommentar