onsdag den 13. februar 2013

Chokoladekage med Kaffeglasur



Her i weekenden skulle jeg have kage med til godt 30 personer, og det skulle være nemt at bage, nemt at transportere og gerne noget de fleste kunne lide. Chokoladekage går man jo aldrig rigtig fejl af, så jeg valgte sådan en, og gav den et ordentligt skud kaffe i glasuren. Det er ikke alle der er vilde med kaffesmagen, men dog et fåtal der slet ikke spiser den. Så det blev et kompromis mellem det alle kan lide og noget lidt mere spændende :)


Chokoladekage med Kaffeglasur, 24 stk.


Ingredienser:

Kage:
250 g. smør
1 dl. stærk kaffe
5 æg
125 g. sukker
125 g. farin
150 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
50 g. kakao

Glasur:
200 g. flormelis
ca. ½ dl. meget stærk kaffe

Fremgangsmåde:

1. Smelt smørret i en gryde og hæld kaffen i. 

2. Pisk æg og sukker skummende.

3. Tilsæt mel, bagepulver og kakao. Pisk godt.

4. Hæld smør/kaffeblandingen i og pisk igen godt.

5. Hæld dejen i en smurt bradepande (ca. 25x40 cm) og bag 30-40 min ved 175 grader. Lad kagen blive helt kold.

6. Rør kaffe i flormelis til konsistensen er tilpas og fordel den på kagen. 

ProPoints: 6 points per stykke


Ingen kommentarer:

Send en kommentar