søndag den 14. april 2013

Risotto med Forårsgrønt



Risotto er en af de retter jeg har kæmpet lidt med. Jeg synes aldrig resultatet har nærmet sig restauranternes nok, men jeg har fundet frem til, at en af hemmelighederne er, at det er nødvendigt at bruge de rette ris. Aborio-ris kan noget, som andre ris bare ikke kan. Desuden er det ikke en ret, hvor man lige skærer ned på ost og fedtstof, og så bliver det lige så godt. Denne version er dog ikke federe, end at den går an :). Jeg valgte en version med nogle lækre grønsager i, og spiste den til en rest lammefilet. Aborioris kan købes i de fleste supermarkeder, og hvis de ikke er blandt risene kan de oftest findes blandt de økologiske produkter. Det er vigtigt at have alle ingredienserne klar, når man laver risotto, da der ikke er tid til at lede, hakke og snitte undervejs. 


Risotto med Forårsgrønt til 2 personer


Ingredienser:

100 g. finthakket løg
10 g. smør
120 g. aborioris
1 dl. hvidvin
3½ dl. grønsagsbouillon
½ bdt. asparges
½ bdt. forårsløg
120 g. ærter
50 g. parmesanost
salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Skær asparges i snitter og forårsløg i tynde skiver. Riv parmesanosten.

2. Steg løgene klare i smør i en gryde. Tilsæt risene og steg ca. 1  minut til de har opsuget smørret.

3. Tilsæt hvidvin og kog ved svag varme under låg til risene har suget næsten al væsken. 

4. Tilsæt 1/3 af bouillon og kog ved svag varme under låg til risene har suget næsten al væsken. Gentag.

5. Tilsæt det sidste bouillon sammen med asparges og forårsløg og kog igen under låg til al væsken er opsuget.

6. Tilsæt ærter og parmesanost, varm igennem til osten er smeltet helt, smag til med salt og peber og server med det samme. 

ProPoints: 9 points per person

Ingen kommentarer:

Send en kommentar