fredag den 17. maj 2013

Græsk Kartoffelsalat med Tun og Oliven




I forbindelse med afslutningen på lockout'en holdet vi en lille komsammen på min skole. Alle tog en ret med, og vi lavede så et lækkert tag-selv bord. Jeg valgte denne salat, da den for det første så rigtig lækker ud og ikke krævede en masse timer i køkkenet. Men også fordi den var komplet i sig selv med kød, kartofler og grønt. 

Græsk Kartoffelsalat med Tun og Oliven som hovedret til 4 personer


Ingredienser:

Salat:
500 g. små kartofler
2 dåser tun i vand
200 g. sorte oliven
1 agurk
3 tomater
1 rødløg
1 håndfuld mynteblade
1 håndfuld persille
100 g. fetaost max 5 %

Dressing:
2 spsk. olivenolie
1 spsk. balsamicoeddike
salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Kog kartoflerne og lad dem køle helt af. Skær dem i kvarte.

2. Skræl agurken, halver den på langs og skrab kernerne ud. Skær i skiver. Skær tomaterne i kvarte og skrab kernerne ud. Skær i mindre tern. Skær rødløget i tynde skiver.

3. Bland kartofler med rødløg, agurk, tomat, halve oliven, fetatern og grofthakkede krydderurter.

4. Rør dressingen sammen og vend den i salaten. 

ProPoints: 9 points per person






Ingen kommentarer:

Send en kommentar