onsdag den 22. maj 2013

Svampelasagne med Spinatsalat



Lasagne kan varieres på et hav af muligheder, og de er ikke alle lige fotogene. Dette er en af dem der ikke er. Men smagen fejler ikke noget. En lækker svampelasagne med masser af smag og en sprød og spicy spinatsalat som tilbehør. Opskriften stammer fra det nyeste nummer af Magasinet Mad!. Tørrede svampe kan købes i de fleste større supermarkeder, og de er at finde i grønsags afdelingen  De kan tilmed fås til en mere rimelig pris i asiatiske butikker. 

Svampelasagne med Spinatsalat til 2 personer


Ingredienser:

6 lasagneplader
75 g. revet ost 13 %
200 g. Cheasy hytteost

Svampesauce:
½ pose tørrede svampe (12,5 g.)
½ løg
2 tsk. olie
250 g. champignon
1 spsk. frisk timian

Spinatsalat:
100 g. frisk spinat
½ rødløg
2 tsk. olivenolie
2 tsk. æblecidereddike
½ tsk. sambal oelek
salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Læg de tørrede svampe i en skål, dæk med vand og lad dem stå mindst 20 min. 

2. Svits hakket løg i olie til de er klare. Tilsæt grofthakkede champignon til de er gyldne og vandet er løbet fra.

3. Tag de tørrede svampe op af vandet uden at kassere det. Hak dem groft og tilsæt dem til champignonerne.

4. Læg køkkenrulle i en si og hæld svampevandet herigennem. Hæld vandet i gryden og kog uden låg indtil vandet er fordampet.

5. Tilsæt timian og smag til med salt og peber. 

6. Læg lidt hytteost i bunden af et smurt, ildfast fad. Læg lasagneplader, svampeblanding, hytteost og ost i nævnte rækkefølge. Slut med hytteost og ost. 

7. Gratiner 30 min ved 180 grader.

8. Skyld og tør spinaten. Hak rødløget fint.

9. Rør olie, eddike, sambal oelek, salt og peber sammen og vend i spinaten sammen med rødløg.

10. Server lasagnen med spinatsalat.

ProPoints: 10 points per person


Ingen kommentarer:

Send en kommentar