fredag den 21. juni 2013

Spaghetti med Kødboller i Tomatsauce

Ugens tema: Italien






Vi kender alle denne ret fra Lady og Vagabonden, og meget få  synes ikke, at det er fantastisk mad. Kødboller lavet på oksekød og italiensk krydret, en kraftig tomatsauce med hvidløg, spaghetti, parmesan og basilikum. Så bliver det vist ikke mere italiensk. Jeg lavede tomatsaucen med tomatpure (ikke koncentreret), hvilket giver den en noget kraftig tomatsmag. Hvis du ønsker en mildere sauce kan passata eller hakkede tomater fint bruges. Opskriften stammer fra majs nummer af magasinet Mad! 

Spaghetti med Kødboller i Tomatsauce til 2 personer


Ingredienser:

Kødboller:
200 g. hakket oksekød 5 %
salt og peber
½ spsk. tørret oregano
½ spsk. tørret timian
25 g. fintrevet parmesan
1 æg
1 spsk. mel
2 tsk. olivenolie

Tomatsauce:
½ løg
2 fed hvidløg
2 tsk. olivenolie
1 tsk. tørret oregano
400 g. tomatpure eller passata
salt og peber
1½ spsk. hvidvinseddike

Tilbehør:
120 g. spaghetti
½ bdt. basilikum
groftrevet parmesan

Fremgangsmåde:

1. Rør ingredienserne (undtaget olie) til kødbollerne sammen og form 14-16 kødboller. Sæt dem på køl.

2. Hak løg og hvidløg fint og steg det klart i olivenolie. 

3. tilsæt oregano, tomatpure, salt og peber, læg låg på, og kog ca. 15 min ved svag varme.

4. Steg kødbollerne i olivenolien så de er brune på alle sider, men ikke gennemstegte.

5. Smag saucen til med salt, peber og hvidvinseddike og læg kødbollerne ned i saucen. Kog 8-10 min under låg.

6. Server kødboller i sauce på kogt spaghetti og drysset med parmesanost og grofthakket basilikum. 





2 kommentarer:

  1. There are a lot of ways to make good spaghetti. I'll have to try this one.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hi Opus. You are right, tons of ways. I hope you like this one :)

      Slet