mandag den 15. juli 2013

Chévre Chaud med Jordbær

Ugens tema: Jordbær til aftensmad

Så er jeg tilbage efter en uges ferie i Hamborg. En virkelig fantastisk by kun en spytklat fra lille Danmark. 
I denne uge kommer det til at handle om jordbær. I Danmark er vi gode til at bruge jordbær i desserter og kager, men sæsonen er så kort, så denne uge kommer til at handle om, hvordan man kan få flere jordbær ind i hovedretterne.





Chévre chaud er en klassisk fransk bistrosalat, hvor brød gratineret med gedeost serveres på en salat med vinaigrette. I denne version er der tilsat jordbær og valnødder. Opskriften stammer fra junis nummer af Spis Bedre, og den smager helt fantastisk. Som et selvstændigt måltid er det nok lige rigeligt let, men som tilbehør til f.eks. grillet kylling, steak eller svinemørbrad er det helt perfekt. 

Chévre Chaud med Jordbær til 2 personer


Ingredienser:

Salat:
250 g. jordbær
75 g. salatblade
50 g. valnødder
½ rulle gedeost (Chévre)
1 baguette á 150 g.

Vinaigrette:
½ tsk. sennep
½ tsk. akaciehonning
2 tsk. æblecidereddike
1 spsk. rapsolie
peber

Fremgangsmåde:

1. Rens jordbær og skær i skiver. Skyld og tør salaten. 

2. Anret salat, jordbær og valnødder på et fad.

3. Rør vinaigretten sammen og hæld den over salaten. Drys med peber.

4. Skær baguette og gedeost i 10 skiver hver, læg osten på brødskiverne og gratiner under grillen 2-4 min til de er gyldne. Pas på de ikke bliver brændte. 

5. Server brødene ovenpå salaten. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar