lørdag den 20. juli 2013

Kyllingespyd med Stært Jordbærsalat

Ugens tema: Jordbær til aftensmad






Endnu en ret med kyllingespyd, denne gang med en noget anden salat. Salaten er spicy - hvilket selvfølgelig kan reguleres med mængden. Jeg fik lige rigelig i og har skrevet en lavere mængde i opskriften end jeg puttede i. Opskriften stammer fra junis nummer af Spis bedre. 


Kyllingespyd med Stærk Jordbærsalat til 2 personer


Ingredienser:

200 g. kyllingebryst
2 tsk. olivenolie
1 tsk. timian
½ tsk. salt
peber

250 g. jordbær
2 forårsløg
6 skiver jalapenos fra glas
2 tsk. akaciehonning
2 tsk. olivenolie
salt

½ bakke rucola
120 g. groft brød

Fremgangsmåde:

1. Rens jordbær og skær dem i skiver, snit forårsløg groft og skær jalapenos i mindre stykker. Fjern evt. kernerne. 

2. Rør honning og olie sammen og smag til med salt. Vend jordbær, forårsløg og jalapenos i. 

3. Skær kyllingen i 16 stykker og vend i olie, timian, salt og peber. Sæt på 4 spid (udblødt i vand hvis de er af træ) og steg 3-4 min på hver side til de netop er gennemstegt.

4. Anret jordbærsalat ovenpå skyllet og tørret rucola og anret kyllingespyd og brød ved siden af. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar