torsdag den 15. august 2013

Couscoussalat med Krydret Kylling

Ugens tema: Couscous





Jeg fandt denne skønne ret i et ældre nummer Spis Bedre, og det er helt klart en ny favorit her. Kyllingen er spicy og virkelig lækker, og den blide og lidt søde salat komplementerer den rigtig godt. Salaten er fuld af frugt og kerner, og trods min umiddelbare skepsis smager hytteost ganske godt til salaten. Men kan selvfølgelig erstattes med creme fraiche, hvis man synes at hytteost er lige eksotisk nok ;)


Couscoussalat med Krydret Kylling til 2 personer


Ingredienser:

250 g. kyllingebryst
1 spsk. gul eller rød karrypasta
½ spsk. olivenolie

2 dl. vand
½ terning hønsebouillon
1 spsk. hvidvinseddike
½ tsk. olivenolie
½ tsk. sambal oelek
100 g. couscous

1 æble
50 g. vindruer
1/4 rødløg
100 g. sukkerærter
2 spsk. solsikkefrø 

1 dl. hytteost
peber
persille

Fremgangsmåde:

1. Bring vand i kog med bouillon, eddike, olie og sambal oelek, tilsæt couscous, tag af varmen og læg låg på. Lad det trække 5 min og køle lidt af.

2. Skær æble i små tern, vindruer i halve, hak rødløget fint, og skær sukkerærterne på skrå. Bland det med solsikkefrø og couscous. 

3. Rør karrypasta og olie sammen og smør det på kyllingestykkerne, som evt. er skåret i mindre stykker. Steg på panden til kyllingen netop er gennemstegt.

4. Server kylling med salat og hytteost. Drys med peber og persille. 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar