søndag den 6. oktober 2013

Spanske Kødboller i Chilisauce




Man kan komme langt væk fra det danske efterårsvejr - i hvert fald i tankerne - ved at lave eksotisk mad på en helt almindelig hverdag. Denne ret er super nem at lave og smager dejligt af sol og sommer under fremmede himmelstrøg. Til saucen brugte jeg en chili grillsauce, men her er alle muligheder åbne. Brug en mild pastasauce hvis du ønsker en variant der ikke er stærk, eller brug en hot tomatsalsa, hvis du vil give den endnu mere pift. Det betyder ikke det store, så længe saucen er baseret på tomat.

Spanske Kødboller i Chilisauce til 2 personer


Ingredienser:

200 g. hakket oksekød 5 %
1 tsk. salt
½ løg
2 fed hvidløg
1 tsk. sambal oelek
½ tsk. paprika
1 æg
2 spsk. hakket persille
2 spsk. hakket koriander
½ spsk. mel
peber
2 spsk. rasp
2 spsk. olie
1 flaske chili  grillsauce eller tomatsalsa (se ovenfor)

Fremgangsmåde:

1. Rør kødet sejt med salt.

2. Hak løg og hvidløg fint og rør det i kødet med sambal oelek, paprika, æg, persille, koriander, mel og peber.

3. Form 16 kødboller og rul dem i rasp.

4. Steg kødbollerne i olie på en pande, hæld sauce eller salsa ved og vend godt rundt til det er gennemvarmt. Server med ris.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar