tirsdag den 24. december 2013

Glædelig Jul og Peanutbutter Bars (kage uden ovn)




Først og fremmest vil jeg gerne ønske jer alle en rigtig glædelig jul. Jeg håber, at I får en dejlig dag med masser af lækker mad. Derudover får I her en lynhurtig lækkerbisken, som kan laves helt uden ovn. Den er virkelig lækker og vil være god til en kop kaffe ovenpå julefrokosten. 

Jeg fandt engang denne opskrift på "Mit livs kogebog", og jeg vidste med det samme, at den måtte jeg prøve. Det er svært at sige om det her er kage eller konfekt, men et bud er, at det er noget midt imellem. 

Opskriften er en superlækker peanutbuttermasse med chokolade på toppen, og da den ikke skal bages egner den sig også til f.eks. en sommerhustur eller små kollegieværelser uden ovn. 

Lækker er den i hvert fald, og det er bestemt ikke sidste gang den bliver kreeret her. Det tager ikke ret lang tid og så kan den let stå i køleskabet et døgn inden den spises.

Du kan se den originale opskrift her.

Peanutbutter Bars, 24 stk.


Ingredienser:

250 g. smør
300 g. digestive
75 g. farin
175 g. flormelis
1 tsk. vanillesukker
350 g. creamy peanutbutter
200 g. lys chokolade

Fremgangsmåde:

1. Knus kiksene grundigt. Det er nemmest i en minihakker, men kan også gøres i en plastikpose med en kagerulle eller flaske.

2. Smelt smørret og hæld det i en skål med kiks, farin, flormelis, vanillesukker og peanutbutter.

3. Blend med en stavblender til en helt glat masse.

4. Hæld massen i en form 20x30 cm beklædt med bagepapir.

5. Smelt chokoladen over vandbad og fordel den over massen. 

6. Sæt kagen i køleskabet et par timer - og gerne til dagen efter. Skær den i firkanter og server.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar