lørdag den 11. januar 2014

Fyldt Svinemørbrad med Pancetta, Spinat og Parmesan




Først og fremmest undskyld det virkeligt dårlige billede. Det er taget under nytårsmiddagen med en mobiltelefon og giver slet ikke det indtryk som virkelighedens ret gjorde. Lækkert mørt svinemørbrad fyldt med en lækker, fyldig blanding af spinat, pancetta og parmesan. Virkelig lækker gæstemad. Jeg serverede ovnstegte kartofler og en avocadosalat til.

Fyldt Svinemørbrad med Pancetta, Spinat og Parmesan til 4 personer


Ingredienser:

1 svinemørbrad a ca. 600 gram
80-100 g. pancetta
250 g. frisk spinat
50 g. parmesan
½ dl. rasp
1 æg
salt og peber
1 spsk. smør

Fremgangsmåde:

1. Skyld spinaten og fjern stilkene. 

2. Kog spinaten 1 minut i letsaltet vand. Hæld den i et dørslag og lad den dryppe af. Når den er afkølet lidt presser du så meget vand du overhovedet kan ud af spinaten.

3. Fjern sener og fedt på mørbraden. Skær et snit ned 1/3 inde i mørbraden uden at skære igennem. Fold mørbraden ud og skær et snit mere ind i den tykke del, så du får en plade af kød. Bank den til 1 cm tyk med en kødhammer eller en anden tung genstand.

4. Riv parmesan groft og hak pancettaen. Bland dem med spinat, æg og rasp og krydr med salt og peber. 

5. Læg fyldet på mørbradkødet og fold det sammen om fyldet til en pølse. Snør det med kødsnor.

6. Krydr mørbraden med salt og peber og brun den i smør på en pande. Læg den i et ildfast fad og steg 35 min ved 175 grader i ovnen. Lad kødet hvile 10 min før det skæres i skiver og serveres.







Ingen kommentarer:

Send en kommentar