søndag den 12. januar 2014

Kringle




Til en omgang fødselsdagskaffe bagte jeg denne kringle efter Amos klassiske opskrift. Og der er bare noget med de der traditionelle kager, der bare altid fungere. Lækker blød dej med en appelsinremonce og sprød sukker på toppen. What's not to love?

Kringle til 8 personer


Ingredienser:

50 g. gær
1 dl. fløde
2 spsk. sukker
200 g. blødt smør
400 g. mel

100 g. blødt smør
100 g. flormelis
revet skal af 1 appelsin

1 æg
nøddeflager
perlesukker

Fremgangsmåde:

1. Rør gæren ud i kold fløde, tilsæt sukker, smør og mel og ælt til en ensartet og glat dej. Hvilket lunt og tildækket 15 min.

2. Del dejen i to og rul hvert stykke ud til 15 x 40 cm. 

3. Rør smør, flormelis og appelsinskal sammen og fordel det i en stribe langs midten på begge dejstykker. 

4. Fold enderne på dejstykkene et par cm ind og fold siderne ind over midten, så de overlapper hinanden.

5. Læg kringlestykkerne på bagepapir på en bageplade og lad dem hæve lunt og tildækket i 20 min. 

6. Pensl med sammenpisket æg og drys med nøddeflager og perlesukker. 

7. Bager 12-15 min ved 200 grader og køler lidt af før de skæres i snitter på skrå. 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar