torsdag den 30. januar 2014

Kyllingekødboller i Tomatsauce




Denne ret var en del af et tapasbord, men kan lige så vel spises til aftensmad med kogte ris eller pasta. 

Kødbollerne er krydret med bacon og masser af krydderier, og de smager virkelig kraftigt igennem. Det samme gælder tomatsaucen, så det er ikke den flade fornemmelse, som mange tror, at hakket kylling giver. Jeg serverede kødbollerne med en tandstik i, lige til at putte i munden (af et par gange).

Kyllingekødboller i Tomatsauce til 6 personers tapas


Ingredienser:

Kødboller:
300 g. hakket kylling 5 %
50 g. bacon i tern
2 fed hvidløg
2 løg
1 tsk. paprika
1 tsk. tørret rosmarin
1 spsk. finthakket persille
2 æg
6 spsk. rasp
salt og peber
2 spsk. olie

Tomatsauce:
50 g. bacon i tern
1 spsk. olie
2 løg
4 fed hvidløg
800 g. tomatpassata
3 spsk. hakket persille
2 tsk. paprika
1 tsk. sukker
salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Rør hakket kylling med bacon, finthakket hvidløg, finthakket løg, paprika, rosmarin, persille, æg, rasp, salt og peber. Hviler på køl 1 time.

2. Svits bacon til saucen i olie. Tilsæt finthakket løg og hvidløg og steg nogle minutter.

3. Tilsæt passata, persille, paprika, sukker, salt og peber. Varmes op og simrer 10 min.

4. Form farsen til 18 kødboller og steg dem i olie på alle sider til de er gennemstegte.

5. Læg kødbollerne i saucen og vend rundt.

6. Tag kødbollerne op med sauce på og sæt en tandstik i hver.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar