fredag den 28. februar 2014

Kalveschnitzel med Bacon og Brie og Rødbedesalat




Den årvågne læser vil nok hurtigt opdage at overskriftens brie mangler på billedet. Og ja, det gør den, jeg var nemlig halvvejs gennem aftensmaden da jeg opdagede, at brien stadig stod ude på køkkenbordet. Sådan kan det jo gå hehe. Men det smagte fantastisk, så I skal ikke snydes for den lækre ost.

Denne ret er en super nem gæstemiddag, der kan laves på omkring en halv time. Salaten kan varierede i det uendelige, men jeg havde lige et par rødbeder i overskud, så derfor blev det denne salat. 

Har du ikke lige kalv, så kan både en steak, en skinkeschnitzel eller et stykke kyllingebryst erstatte det. Men kalv er nu lækkert, så hvis du bruger retten som gæstemad, så kan kalven anbefales.

Kalveschnitzel m. Bacon og Brie og Rødbedesalat til 2 personer


Ingredienser:

Kalveschnitzel:
2 kalvesnitzler
½ pakke bacon i skiver
1/4 bdt. frisk oregano
salt og peber
2 tsk. oliemargarine
50 g. brie

Rødbedesalat:
2 store rødbeder
2 store gulerødder
2 tsk. olivenolie
1 spsk. limesaft
salt og peber
1/4 bdt. koriander
1/4 potte persille
1 spsk. pinjekerner

400 g. kartofler
2 tsk. olivenolie
salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Vask kartoflerne og skær dem i grove tern. Vend dem i olie og krydr med salt og peber. Bag dem ca. 30 min ved 200 grader i et ildfast fad.

2. Skræl og riv rødbeder og gulerødder. Bland det og vend med olivenolie, limesaft, salt og peber.

3. Hak koriander og persille groft og vend det meste i salaten.

4. Dup schnitzlerne med køkkenrulle og krydr med salt og peber.

5. Hak oregano groft og drys på schnitzlerne. Vikl to skiver bacon om hver. 

6. Steg schnitzlerne i oliemargarine 3-4 min på hver side.

7. Anret schnitzler og kartofler på to tallerkener. Læg to skiver brie på hver schnitzel. 

8. Anret salaten på tallerkenerne og drys med de resterende krydderurter og pinjekerner. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar