søndag den 2. februar 2014

Kyllingefrikadeller med Sesam og Nudelsalat



Kyllingefrikadellerne i denne opskrift er grunden til at jeg blogger denne opskrift. De smager ganske fortrinligt vendt i sesamfrø og de kan serveres til alt muligt andet tilbehør, hvis man ønsker.

Tilbehøret her er en nudelsalat. Den er smagfuld og stoppet med grove grøntsager, men den er ikke særlig asiatisk, så en anden gang ville jeg nok vælge et andet tilbehør. I får dog hele opskriften her, så kan I selv tage stilling. Opskriften er inspireret af en opskrift i Magasinet Mad!

Kyllingefrikadeller med Sesam og Nudelsalat til 2 personer


Ingredienser:

200 g. hakket kylling 5 %
1 tsk. salt
15 g. havregryn
1 spsk. sød chilisauce
2 spsk. hakket koriander

2 spsk. sesamfrø
2 spsk. olie

½ broccoli
125 g. nudler
100 g. spidskål
1 gulerod

1 spsk. limesaft
1 tsk. salt
1 spsk. revet ingefær
1 spsk. rapsolie

Fremgangsmåde:

1. Skær broccoli i buketter og læg i en skål  sammen med nudlerne. Hæld kogende vand over, dæk til og lad det stå i 20 min. 

2. Snit spidskål fint og skær gulerødder i små tern.

3. Rør limesaft, ingefær, salt og olie sammen.

4. Rør hakket kylling med salt, havregryn, chilisauce og koriander. Form til 4 frikadeller og vend dem i sesamfrø.

5. Steg frikadellerne 4-5 min på hver side i olie.

6. Vend nudler, broccoli, spidskål, gulerødder og dressing og anret i to dybe tallerkener eller skåle. Server med frikadeller på toppen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar