tirsdag den 25. marts 2014

Stegt Laks og Marineret Kartoffelsalat med Kørvel og Skalotteløg




Jeg har noteret denne ret som både en hovedret med fisk og et tilbehør, da det primært er kartoffelsalaten, som der er en opskrift på. Laksen var det kød jeg valgte at spise til, og den kan skiftes ud med alt muligt andet.

Kartoffelsalaten er fra Claus Meyers Almanak, og den er helt klart en ny favorit hos mig. Claus Meyer laver den med skvalderkål, men det vokser der ikke super meget af ude på parkeringspladsen foran min lejlighed, så det blev skiftet ud med kørvel, som Claus Meyer anbefalede. Har du en have med den lidet elskede skvalderkål, så kan kørvel skiftes ud med dette.

Stegt Laks og Kartoffelsalat med Kørvel og Skalotteløg til 2 personer


Ingredienser:

2 stykker laks
2 tsk. olie
salt og peber

400 g. kartofler
salt
1½ spsk. æblecidereddike
½ spsk. akaciehonning
1 spsk. rapsolie
salt og peber
2 små eller 1 stort skalotteløg
1 håndfuld kørvel

Fremgangsmåde:

1. Skræl kartoflerne og skær dem i mundrette tern. Kog dem i letsaltet vand til de netop er møre.

2. Steg laksen i olie på alle sider til den netop er mør. Krydr med salt og peber.

3. Rør æblecidereddike med honning og rapsolie og smag til med salt og peber.

4. Hæld vandet fra kartoflerne og vend dem med eddikeblandingen. Lad blandingen stå til kartoflerne har suget dressingen. Rør jævnligt rundt i det. Det tager ca. 5 min.

5. Hak skalotteløg fint og hak kørvel groft. Vend det i kartoflerne og server til laks eller noget andet kød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar