fredag den 4. april 2014

Krydderurtebrød




Jeg bagte dette brød som tilbehør til en lækker græsk gryderet, og det er bare SÅ lækkert. Ikke nødvendigvis særligt græsk, og jeg har derfor heller ikke tagget det som sådan, da det mest af alt er hvidt franskbrød med urter i. Opskriften er fra nyeste nummer af Spis Bedre.

Krydderurtebrød, 2 stk.


Ingredienser:

50 g. gær
5 dl. vand
½ dl. olivenolie
1½ tsk. salt
ca. 800 g. mel
1 bdt. persille
1 potte oregano
½ potte mynte
1 æg

Fremgangsmåde:

1. Smuldr gæren i en skål og rør den ud i vandet.

2. Tilsæt olivenolie og salt og derefter melet lidt efter lidt. Ælt grundigt.

3. Hæver lunt og tildækket 1 time.

4. Hak krydderurterne. 

5. Ælt dejen igennem og del den i to. Rul hver ud til ca. 30x40 cm. 

6. Drys krydderurterne på dejfirkanterne og rul dem sammen på langs. Læg dem på bagepapir på en bageplade og lad dem hæve lunt og tildækket 20 min. 

7. Rids brødene og pensl med sammenpisket æg. Bager 15-20 min ved 225 grader.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar