mandag den 19. maj 2014

Gratinerede Portebellosvampe med Oksekød




Butikkerne bugner af store lækre portebellosvampe for tiden, og jeg valgte derfor at lave disse lækre fyldte svampe.

Gratinerede Portebellosvampe med Oksekød til 2 personer


Ingredienser:

4 store portebellosvampe
salt og peber

200 g. hakket oksekød 5 %
1 æg
1 tsk. tørret timian
salt og peber
½ dl. hvidvin eller vand
1 spsk. mel

50 g. revet ost 13 %

1 bakke feldsalat
½ potte basilikum
2 tsk. olivenolie m. citron

150 g. godt brød

Fremgangsmåde:

1. Fjern stilken i svampene og læg dem i ildfast fad med bunden i vejret. Krydr med salt og peber.

2. Rør køddet med æg, salt, peber, timian og hvidvin eller vand og rør melet i. Rør grundigt. 

3. Form 4 bøffer og læg dem på svampene. 

4. Steg i ovnen 20 min ved 200 grader.

5. Skyld og slyng salaten og fordel på to tallerkener. Fordel basilikumblade herover og dryp med olie.

6. Fordel osten på svampene og lad dem gratinere yderligere 5-10 min til osten er smeltet. 

7. Anret svampene på salaten og server med brød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar