fredag den 13. juni 2014

Kæber i Brown Ale med Kartoffelmos




Det er ikke helt sæson for simremad, men det ændrer ikke på, at jeg elsker den slags. Jeg lavede denne ret til gæster på en regnfuld sommerdag og som tilbehør serverede jeg en kartoffelmos med Prima Donna. Hvis man foretrækker en almindelig kartoffelmos er det også fint.

Kæber i Brown Ale med Kartoffelmos til 2 personer


Ingredienser:

4 svinekæber
1 løg
3 gulerødder
1 persillerod
flydende margarine
2 1/2 dl. Brown Ale (eller anden øl)
1 tsk. timian
1/2 spsk. æblecidereddike
salt og peber
maizena
1/2 bdt. persille

2 store bagekartofler
40 g. revet Prima Donna (eller parmesan)
1/2 dl. mælk
salt

Fremgangsmåde:

1. Puds kæberne af. Der er en hvid hinde på den ene side, som skal fjernes.

2. Hak løgene og skær gulerødder og persillerod i skiver. 

3. Brun kæberne i margarine og tag dem op ad gryden.

4. Brun grøntsagerne i margarine og læg kæberne tilbage i gryden. Tilsæt øl og timian og bring i kog. Lad det simre halvanden time.

5. Skræl kartoflerne og skær i tern. Kog 15 min i usaltet vand. 

6. Hæld vandet fra kartoflerne og mos med elmikser. Tilsæt ost og pisk kort. Tilsæt mælk til konsistensen er fin og smag til med salt.

7. Jævn kødretten med maizena udrørt i vand og smag til med æblecidereddike, salt og peber. Rør hakket persille i og server med mos. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar