torsdag den 31. juli 2014

Farsbrød med Nødder og Svampe





De fleste af os  kender bedst farsbrød som den forlorne hare fra vores barndom, og den smager da også rigtig godt. Jeg kan især godt lide den sødme der tilsættes, når vi laver noget der skal smage vildt. Det gælder også dette farsbrød der dog er meget anderledes end den forlorne hare. Det er lavet på oksekød og fuldt af gode sager. Jeg spiste det med ristede kartofler og en svampecreme.


Farsbrød med Nødder og Svampe til 4 personer


Ingredienser:

400 g. hakket oksekød 5 %
1 fed hvidløg
1 tsk. tørret timian
1 æg
½ dl. hvedemel
½ dl. vand
2 tsk. salt
peber
1/4 dl. grofthakkede hasselnødder
1/4 dl. grofthakkede tørrede tranebær
4 champignon
70 g. parmaskinke eller lignende

Fremgangsmåde:

1. Rør oksekød med finthakket hvidløg, timian, æg, mel, vand, salt og peber til en fast fars.

2. Rør nødder og tranebær i og form til et langt farsbrød. 

3. Skær champignon i tynde skiver og læg dem ovenpå farsbrødet. Vikl. parmaskinke rundt om.

4. Læg farsbrødet i et smurt ildfast fad og sæt i ovnen ca. 35 min ved 200 grader. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar