torsdag den 25. september 2014

Lammekoteletter med Linsesalat og Fetacreme





En lækker ret til fredag aften, når kæresten kommer hjem, ungerne er smidt i seng og det bare skal være lidt voksen-hyggeligt. Lammet er velkrydret og smager godt til den mellemøstlige salat og fetacremen. Hvis  man ikke er til lam kan kødet nemt erstattes af f.eks. en steak eller en svinekotelet. 

Salaten kan serveres til mange andre ting end lammet, og den kan spises som en ret i sig selv, hvor den så bliver vegetarisk.


Lammekoteletter med Linsesalat og Fetacreme til 2 personer


Ingredienser:

2-4 lammekoteletter
1 tsk. spidskommen
1 knsp. cayennepeber
1 tsk. stødt koriander
salt og peber
2 tsk. olie

Linsesalat:
100 g. puy- eller belugalinser
2 tomater
½ agurk
1 hjertesalat
4 forårsløg
1 potte persille
50 g. salattern 3 %
16 oliven
salt og peber

Fetacreme:
1 dl. skyr 0,2 %
50 g. salatter 3 %
25 g. soltørrede tomater i tern
salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Bland spidskommen, cayennepeber, koriander, salt og peber og vend koteletterne i det. Lad dem trække mens du laver salaten.

2. Kog linserne i letsaltet vand ca. 15 min. Skyld dem straks i koldt vand så de køles af. Lad dem dryppe af.

3. Skær tomater og agurker i tern. Skær forårsløg i tynde skiver. Snit salaten og hak persille groft.

4. Bland linser med tomat, agurk, salat, forårsløg, persille, salattern og oliven. Krydr med salt og peber.

5. Mod salattern til fetacreme og rør med skyr, soltørrede tomater, salt og peber.

6. Steg koteletterne i olie ca. 3 min på hver side. Server med linsesalat og fetacreme. 

2 kommentarer: