lørdag den 18. oktober 2014

Manchuriansk Lammefilet med Tamarind Slaw




Denne ret er virkelig lækker gæstemad, som ikke kræver de helt store køkkenkunster eller den helt store tid. Retten stammer fra det nordøstlige kina, men er ikke typisk asiatisk - det er mest i slaw'en de velkendte asiatiske smagsnoter kommer frem. 

Tamarind paste kan købes i asiatiske specialbutikker. 

Manchuriansk Lammefilet med Tamarind Slaw til 2 personer


Ingredienser:

Lam:
½ tsk. peber
1 spsk. sesamfrø
½ tsk. stødt spidskommen
½ tsk. salt
300 g. lammefilet
1 spsk. olivenolie

Kartofler:
400 g. små kartofler
1 spsk. olie
½ tsk. sambal oelek

Slaw:
2 spsk. tamarind paste
1 spsk. flydende honning
2 tsk. sojasauce
½ spsk. sesamolie
400 g. fintsnittet hvidkål
4 forårsløg
1 rød chili
½ bdt. koriander

Fremgangsmåde:

1. Put sesamfrøene i en morter og knus dem. Bland med peber, spidskommen og salt. 

2. Læg lammefilet i et ildfast fad og  hæld olivenolie over. Drys ca. halvdelen af krydderierne på. Steg i ovnen 20 min ved 200 grader.

3. Kog kartoflerne i letsaltet vand til de er møre. Hæld vandet fra og damp dem tørre.

4. Bland tamarind paste, honning, sojasauce og sesamolie. 

5. Skær forårsløg i tynde skiver og hak chilien fint. Bland med hvidkål og tamarinddressing. 

6. Varm olie og sambal oelek på en pande og tilsæt lidt af krydderiblandingen fra kødet. Steg kartoflerne heri nogle minutter.

7. Skær lammekødet i skiver og anret det med tamarind slaw og kartofler. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar