mandag den 24. november 2014

Tun- og Kikærtebøffer




Disse tun- og kikærtebøffer er et alternativ til hakkebøffen og bøffen i burgeren. De er lavet af tun og kikærter på dåse og er lynhurtige at lave, så de er gode til en omgang superhurtig sund mad. Jeg spiste bøfferne med ris og stegt savoykål, men alternativt laves de flade og lægges i en burgerbolle med dressingen, en god chilisauce, salat og tomat. 

Tun- og Kikærtebøffer til 2 personer


Ingredienser:

1 dåse kikærter
1 dåse tun i vand
½ lille løg
1 fed hvidløg
1 spsk. citronsaft
½ tsk. spidskommen
½ tsk. stødt chili
½ bdt. koriander
salt og peber

Olie til stegning

1 dl. creme fraiche
½ bdt. koriander

Fremgangsmåde:

1. Skyld kikærterne og lad dem dryppe af. Læg dem i en minihakker og hak dem kort. De skal ikke blendes til mos.

2. Dræn tunen og rør med kikærter, finthakket løg, finthakket hvidløg, citronsaft, spidskommen, chili og finthakket koriander. Krydr med salt og peber.

3. Form til 6 bøffer og steg i olie 3-4 min på hver side. 

4. Hak koriander og rør i creme fraiche. Server til bøfferne. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar