torsdag den 22. januar 2015

Pitabrød med Spicy Kødboller og Græsk Salat



Jeg kan godt lide at putte andre ting i pitabrød end det velkendte salte, skinketern og tun fra dåse. De ting er rigtig fine, men man kan faktisk nemt gøre pitabrød til lækker gæstemad. Jeg serverede denne ret for en veninde, og det faldt i god jord. 

Kødbollerne er lavet af hakket oksekød og krydret med fennikelfrø og chorizo - og de er ikke mere spicy end at børn sagtens kan være med. Salaten bestod af en traditionel græsk salat med feta, men kan erstattes af det du godt kan lide. 

Ugens tema: Feta

Pitabrød med Spicy Kødboller og Græsk Salat til 2 personer


Ingredienser:

Kødboller:
200 g. hakket oksekød
salt og peber
30 g. chorizo
1 løg
2 fed hvidløg
1 tsk. fennikelfrø
2 tsk. mel
½ æg
3/4 dl. mælk
1 spsk. olie

Salat:
100 g. feta
4 tomater
½ agurk
1 lille rødløg
1 potte persille
10 grønne oliven
1 spsk. olivenolie
salt og peber

Dressing:
1½ dl. creme fraiche eller græsk yoghurt
3 spsk. sød chilisauce
salt

4 pitabrød (gerne fuldkorn)

Fremgangsmåde:

1. Rør hakket kød sejt med salt. 

2. Rør finthakket løg og hvidløg i farsen sammen med grofthakket chorizo og tørristede fennikelfrø.

3. Rør mel i og derefter ægget. Tilsæt mælk lidt ad gangen til farsen har en god konsistens. Lad den hvile 30 min i køleskab.

4. Skær tomat, agurk og feta i store tern og læg dem i en skål.

5. Skær rødløg i tynde skiver og oliven i halve og læg dem i skålen. Hæld olivenolie over og krydr med hakket persille, salt og peber. Vend forsigtigt salaten rundt uden at bryde fetaen.

6. Rør creme fraiche med sød chilisauce og smag til med salt.

7. Form farsen til kødboller og steg i olie til de er gennemstegte. Server med salat, dressing og lune pitabrød. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar