mandag den 9. februar 2015

Tortellini med Pesto, Broccoli og Tomater - og nyt ugetema: Tortellini




Ugens tema: Tortellini

Frisk tortellini er efterhånden tilgængeligt i alle supermarkeder, og de fleste steder har de det endda i en prisvenlig variant. Jeg har ofte spist tortellini som en del af en pastaret med f.eks. kylling og en flødesauce eller tomatsauce, men der er et utal af muligheder med de fyldte pasta'er. Om man vælger den kødfyldte eller vegetariske er op til en selv - begge dele fungerer i de retter jeg har valgt til denne uge. 


Ugens opskrifter vil primært være hovedretter, da det nu endda er der tortellini primært hører hjemme, men retten i dag er et bud på, hvordan tortellini kan indgå i madpakken og retterne i morgen og søndag kan bruges både som hovedret og som tilbehør alt efter smag. På torsdag indgår tortellini i en suppe. 


Tortellini med Pesto, Broccoli og Tomater til 3 madpakker

Ingredienser:

250 g. frisk tortellini
140 g. broccoli
180 g. ærter
250 g. cherrytomater, så små som muligt
60 g. grøn pesto
20 g. ristede pinjekerner
1 spsk. hvid balsamico

Fremgangsmåde:

1. Skær broccoli i små buketter og læg dem i en gryde med vand og 1 tsk. salt. Bring i kog og kog ca. 2 min. 

2. Tilsæt tortellini og ærter og bring i kog igen. Kog til tortellinien er mør. 

3. Hæld vandet fra og køl med det samme i koldt vand. Dræn vandet helt fra.

4. Bland broccoli, tortellini, ærter, cherrytomater, pesto, pinjekerner og balsamico godt. Fordel i 3 plastbøtter. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar