mandag den 9. marts 2015

Kyllingeburger med Bacon, Purløg og Pinjekerner - og nyt ugetema: Burger




Ugens tema: Burger

I denne uge skal vi spise burger på fem forskellige måder. Jeg elsker burgere, men det bliver også hurtigt en smule kedeligt, hvis de altid er med hakket oksekød, ost, ketchup, salat og tomat. Derfor har jeg lavet dette tema med fem forskellige burgere - de er alle med kød, men meget forskellige og med forskelligt fyld.

Ugens opskrifter:

Kyllingeburger med bacon, purløg og pinjekerner
Burger med grillet peberfrugt og spejlæg
Fiskeburger
Bøfsandwich med bagte tomater og lynsyltede rødløg
Sprød kyllingeburger med citronmayonnaise

Dagens opskrift er en rigtig lækker og saftig bøf af hakket kylling blandet med ost, pinjekerner og purløg og omviklet med bacon.

Kyllingeburger med Bacon, Purløg og Pinjekerner til 2 personer


Ingredienser:

250 g. hakket kylling
½ løg
2 fed hvidløg
30 g. revet ost
1 spsk. klippet purløg
1 tsk. salt (gerne røget)
peber
2 spsk. mel
4 skiver bacon
2 tsk. olie

2 spsk. mayonnaise
2 forårsløg (det grønne)
2 store burgerboller (gerne fuldkorn)
salatblade
rødløgsringe

Fremgangsmåde:

1. Rør hakket kylling med finthakket løg, finthakket hvidløg, ost og purløg. Krydr med salt og peber.

2. Form til 2 store flade bøffer, vend dem i mel og vikl 2 skiver bacon om hver.

3. Steg bøfferne i olie 5 min på hver side.

4. Varm burgerbollerne og skær forårsløg i ringe (kun det grønne). 

5. Læg salat og rødløg i bunden af hver burger, læg kyllingebøffen over, smør overen med mayonnaise, drys den med forårsløg og læg den over burgeren. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar