onsdag den 20. maj 2015

Grillet Laks med Rabarbersauce og Varm Linsesalat




Ugens tema: Rabarber

I dag bevæger vi os temmelig langt væk fra den traditionelle danske mad. Den grillede laks serveres med en rabarbersauce, der med sin sødme komplementerer den fede fisk på en rigtig god måde. Tilbehøret er en lun linsesalat med masser af purløg. Jeg spiste Stegte asparges til, men grønsagerne kan være hvad end du lige har i køleskabet.

Grillet Laks med Rabarbersauce og Varm Linsesalat til 2 personer


Ingredienser:

2 stykker laks
2 tsk. olie
salt og peber

Rabarbersauce:
75 g. rabarber
½ lime
1 dl. vand
1/4 tsk. salt
1 spsk. rørsukker
1/4 tsk. sambal oelek
1 tsk. maizena udrørt i lidt vand

Linsesalat:
4½ dl. vand
½ tsk. salt
1½ dl. røde linser
125 g. rabarber
½ potte purløg

Fremgangsmåde:

1. Rens rabarberen og skær den i tynde skiver. Kom i en gryde med revet limeskal, 1 spsk. limesaft, vand, salt og sukker. 

2. Bring i kog og lad det simre 5 min. Smag til med sambal oelek og jævn med maizena. Lad det køle lidt af.

3. Bring vand og salt i kog og kom linserne i. Lad dem koge ca. 4 min. 

4. Skær asparges i 2 cm. lange stykker og put dem ned til linserne. Kog 3 min. Hæld vandet fra og lad det dryppe godt af.

5. Krydr laksen med salt og peber og steg i olie.

6. Vend linser og asparges med purløg og server med laks og rabarbersauce.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar