fredag den 22. maj 2015

Kylling a la Mormor




Ugens tema: Rabarber

Dette er den nemme udgave af en rigtig dansk klassiker: Kylling fyldt med persille, agurkesalat og rabarberkompot.

Kylling a la Mormor til 2 personer


Ingredienser:

2 kyllingebrystfileter
1 potte persille
2 tsk. olie
200 g. rabarberstilke
50 g. rørsukker
1 agurk
½ dl. sukker
½ dl. eddike
salt og peber
300 g. kartofler

Fremgangsmåde:

1. Kog kartoflerne.

2. Rens rabarberen og skær den i tynde skiver. Læg dem i en gryde og drys sukkeret over. 

3. Tænd for varmen og lad den varme med låg indtil der kommer vand ud af rabarberen. Tag låget af og skru ned til middel varme. Lad rabarberen simre 5 min. Hæld i en skål og lad det køle lidt af.

4. Halver agurken og skrab kernerne ud. Skær resten i tynde skiver. Vend med salt og lad det trække 10 min.

5. Skyld agurken og lad den dryppe lidt af. Rør eddike og sukker sammen og krydr med salt og peber. Vend agurken heri.

6. Skær en lomme i hvert kyllingebryst og fyld med skyldet grofthakket persille. Luk med snor eller kødnåle.

7. Krydr kyllingen med salt og peber og steg i olie til kødet er gennemstegt.

8. Skær kyllingen i skiver og server med kogte kartofler, agurkesalat og rabarberkompot.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar