tirsdag den 12. maj 2015

Wok med Oksekød og Mango




Ugens tema: Mango

Denne wokret smager en smule hen ad en spicy Stroganoff. Smagen af vin, tomatpure, løg og oksekød leder tankerne derhen, samtidig med at koriander og chili tilsætter et asiatisk præg.

Wok med Oksekød og Mango til 2 personer


Ingredienser:

2 oksesteaks
½ spsk. olie
½ mango
2 store gulerødder
4 forårsløg
2 løg
1-2 tsk. chilisauce (efter smag)
1 spsk. koncentreret tomatpure
2 spsk. sojasauce
3/4 dl. hvidvin

100 g. jasminris
hakket koriander

Fremgangsmåde:

1. Kog risene i letsaltet vand 10 min. Hæld vandet fra og lad risene trække under låg 10 min.

2. Skær oksesteaks i strimler og brun dem godt i olien i en wok.

3. Skær mango og gulerødder i strimler, skær løg i ringe og snit forårsløg i skrå skiver. Tilsæt til retten og steg til gulerødderne er rimeligt møre.

4. Tilsæt chilisauce, tomatpure, sojasauce og hvidvin, varm godt igennem og server med ris og drysset med koriander.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar