onsdag den 3. juni 2015

Pad Thai




Ugens tema: Thailand

En rigtig gadekøkken-klassiker med risnudler, store Vanamei-rejer og masser af smag. 

Vanamei-rejer er kæmperejer med halevifte. De fås både kogt og rå. I denne ret bruger jeg de kogte. Undgå at købe de lidt billigere skalrejer - man bliver virkelig fedtet når man skal pille skallen af rejerne.

Pad Thai (Stegte Risnudler med Kæmperejer) til 2 personer


Ingredienser:

125 g. risnudler (de brede)
3 spsk. limesaft
½ tsk. cayennepeber
2 tsk. lys muscovadosukker (eller rørsukker)
2 spsk. fiskesauce
2 tsk. olie
200 g. kogte Vanamei rejer
4 forårsløg
150 g. bønnespirer
1 rød peber
20 g. peanuts, finthakkede
1 håndfuld grofthakket koriander

2 spsk. sød chilisauce

Fremgangsmåde:

1. Kog nudlerne i letsaltet vand, hæld vandet fra og afkøl nudlerne helt under koldt vand.

2. Rør limesaft, cayennepeber, muscovadosukker og fiskesauce sammen. 

3. Skær forårsløg i skiver og peberfrugt i strimler.

4. Varm olien i en wok og steg rejer, peberfrugt og forårsløg 2-3 min. 

5. Tilsæt limedressingen og varm kort igennem.

6. Tilsæt nudler, bønnespirer og halvdelen af peanuts og koriander. Varm helt igennem og fordel i to skåle eller dybe tallerkener. 

7. Dryp sød chilisauce over skålene og drys med peanuts og koriander. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar