torsdag den 15. oktober 2015

Fars i Fad med hele Porrer og Kartoffelmos





Når alt skal i et enkelt fad og i ovnen kan størstedelen af opvasken ordnes, mens maden laver sig selv færdig. Denne ret kan desuden sagtens laves dagen i forvejen og gemmes i køleskabet til den skal i ovnen. 

Fars i Fad med hele Porrer og Kartoffelmos til 2 personer


Ingredienser:

500 g. kartofler
½ dl. mælk
salt
4 porrer
200 g. hakket svinekød
1 tsk. salt
1 lille løg
1 dl. mælk
1 spsk. mel
1 æg
salt og peber
50 g. revet ost
1 tsk. tørret timian
1 spsk. rasp

Fremgangsmåde:

1. Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Kog dem i usaltet vand ca. 15 min til de er møre.

2. Rens porrerne og fjern den grønne del. Skær den hvide del over på midten og kog porrestykkerne i letsaltet vand ca. 10 min til de er møre.

3. Rør svinekød med salt. Rør finthakket løg, æg og mel i. Rør godt sammen. 

4. Rør mælken i farsen lidt efter lidt til den har en god fast konsistens. Krydr med salt og peber. Fordel farsen i bunden af et smurt ildfast fad.

5. Hæld vandet fra porrerne og lad dem dryppe godt af i en sigte. Læg porrerne ovenpå farsen.

6. Hæld vandet fra kartoflerne og pisk dem til mos med en elmikser. Pisk mælk og salt i og fordel over porrerne.

7. Drys revet ost, timian og rasp på retten og sæt den i ovnen 40 min ved 200 grader.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar