mandag den 12. oktober 2015

Kartoffel-Porresuppe




En rigtig klassiker i efteråret og vinteren. Mit første møde med kartoffel-porresuppen var på en irsk pub tilbage i 1997, og siden har den stået lysende klart som en af de bedste supper der er. Pub-versionen var med stor sikkerhed spækket med piskefløde, men den kan sagtens laves med madlavningsfløde. Spis den med godt brød til.

Kartoffel-Porresuppe til 3 personer


Ingredienser:

500 g. kartofler, skrællet og i tern
2 porrer i tynde skiver
1 skalotteløg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
1 spsk. smør
1 liter grønsagsbouillon
2,5 dl. madlavningsfløde
salt og peber

Ingredienser:

1. Smelt smørret i en gryde og læg kartofler, porre, løg og hvidløg derned. Rør lidt rundt, læg låg på og lad det dampe ca. 5 min.

2. Tilsæt bouillon, bring i kog og lad det koge til alt er mørt ca. 15 min.

3. Blend suppen helt glat med en stavblender, tilsæt fløde og varm godt igennem. 

4. Smag til med salt og peber og server med godt brød. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar