søndag den 4. oktober 2015

Sneglekage - Kanelbollens Dag




I dag er det Kanelbollens Dag. Det er godt nok en svensk tradition, men den er så småt ved at snige ind i Danmark, og det er der en god grund til. Kanelboller/kanelsnegle er altid en god grund! For  mig betød det, at kagen til lørdagens gæster blev en sneglekage - kanelsnegle bagt tæt sammen, så de vokser sammen og der er mere af den bløde dej. 

Sneglekage, 12 stykker


Ingredienser:

½ pk. gær
2,25 dl. mælk
400 g. mel
50 g. smør
1 æg
1½ spsk. sukker
½ tsk. salt

75 g. smør
75 g. sukker
1 spsk. kanel

1 æg
200 g. flormelis
krymmel

Fremgangsmåde:

1. Rør gøren ud i mælken.

2. Smuldr smørret i halvdelen af melet og rør det i mælken sammen med æg, sukker og salt.

3. Tilsæt resten af melet lidt efter lidt og ælt godt. Hæver lunt og tildækket 30 min.

4. Rør smør, sukker og kanel sammen. 

5. Rul dejen ud til et stort rektangel og smør kanelremonce på. Rul sammen og skær i 12 skiver. Læg skiverne tæt sammen på bagepapir i et ildfast fad af metal. Tryk evt. skiverne lidt fladere så de rører hinanden. Hæver lunt og tildækket 25 min.

6. Pisk ægget sammen og pensl sneglene. Bag ca. 20 min ved 200 grader på næstnederste rille. Tag kagen ud af formen og lad den køle på bagepapiret på en bagerist.

7. Rør flormelis til glasur med lidt vand og sæt 12 klatter på sneglene. Drys med krymmel. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar