torsdag den 12. november 2015

Helstegt Kylling med Kartofler og Gulerødder




Jeg ved ikke noget bedre end en helstegt kylling. Den har bare en smag og saftighed som kyllingebrystfileten ikke kan leve op til. Og når sådan en kylling tilberedes i et fad med kartofler og grøntsager, så alt får smag fra hinanden, bliver det hele bare endnu bedre. Dette sunde måltid smager virkelig af comfort food.

Hvis du kun vil lave mad til 2 personer halverer du bare tilbehøret og bruger resten af kyllingen i en anden ret - f.eks. tarteletter, fyldte madpandekager eller pitabrød.

Helstegt Kylling med Kartofler og Gulerødder til 4 personer


Ingredienser:

1 hel kylling
1 citron
50 g. blødt smør
1 tsk. tørret timian
1 tsk. tørret oregano
salt og peber
800 g. kartofler
800 g. gulerødder
2 spsk. olie
2 tsk. tørret oregano
salt og peber
200 g. ærter
3 dl.varm hønsebouillon

Fremgangsmåde:

1. Rens kyllingen og læg den i et ovnfast fad. Skær citronen over på midten put den ind i kyllingen.

2. Gnid smørret ind i kyllinge-skindet og drys med timian, oregano, salt og peber.

3. Skræl gulerødderne og skær kartofler og gulerødder i grove tern. Vend med olie, oregano, salt og peber og fordel rundt om kyllingen. 

4. Sæt fadet i ovnen 1 time ved 200 grader.

5. Tag kyllingen op ad fadet og tilsæt ærter og hønsebouillon. Tag citronerne ud af kyllingen og pres saften ned i fadet. rør lidt rundt.Sæt fadet tilbage i ovnen 10 min. 

6. Skær kyllingen ud - enten i to stykker bryst og to lår med underlår - eller i flere stykker.

7. Server kylling med tilbehør overhældt med saften fra fadet. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar