mandag den 23. november 2015

Rødkålssalat med Julens Frugt




Man må gerne julestarte i god tid, når bare det ikke bliver til et 2 måneder langt kageorgie. Jeg er rigtig stor fan af de frugter der hører julen til - klementiner, granatæble, æbler osv. Denne salat kan serveres til en masse forskellige retter, og den kan erstatte rødkålen juleaften, hvis der er enighed omkring bordet i, at der skal et frisk pust til. 

Rødkålssalat med Julens Frugt til 4 personer


Ingredienser:

3 klementiner
2 æbler
1 spsk. æblecidereddike
1 tsk. sennep
1 spsk. olivenolie
salt og peber
1/2 granatæble
1 fennikel
1/4 rødkål
1/2 bakke spæde salatblade
20 g. pinjekerner

Fremgangsmåde:

1. Skær top og bund af klementinerne og skær skrællen og den hvide hinde væk. Skær med en skarp kniv ind langs hinderne så du får finde klementinfileter. 

2. Pres saften af resterne af klementinerne og hæld saften på skærebrættet ved. Rør saften sammen med eddike, sennep, olie, salt og peber. 

3. Skær æblerne i tynde både og vend med dressingen. 

4. Snit rødkål og fennikel fint og bland med æbler, klementinfileter og granatæblekerner. 

5. Rist pinjekernerne på en tør pande.

6. Vend salatbladene i og server drysset med pinjekerner. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar