tirsdag den 8. december 2015

Rødtunge og Bønnesalat med Honningdressing




Rødspætte, torsk, laks og rejer er normalt den totale spændvidde af fisk i min fryser, og nogle gange kan det være sjovt at prøve noget nyt. Jeg fik for nylig fat i noget rødtunge i Rema1000, og det er bestemt ikke sidste gang. Rødtunge er en meget fast fisk, og kødet faldt bogstavelig talt af benene, så det var ingen sag at spise fisken. 

Rødtunge og Bønnesalat med Honningdressing til 2 personer


Ingredienser:

2 stykker rødtunge med skind og ben
1 tsk. smør til stegning
salt

200 g. grønne bønner
1 spsk. olivenolie
1/2 spsk. æbleeddike
1/2 tsk. honning
1 spsk. finthakket løg
salt og peber

400 g. små kartofler
2 tsk. olie
salt og peber

1 pk. bacon i skiver

Fremgangsmåde:

1. Kog kartoflerne møre i letsaltet vand og hæld vandet fra.

2. Læg baconskiverne på bagepapir på en bageplade og steg dem i ovnen ca. 10 min ved 175 grader.

3. Kog bønnerne 2-3 min i letsaltet vand og hæld vandet fra.

4. Rør olie, eddike, honning, finthakket løg, salt og peber sammen og vend bønnerne her. 

5. Fjern klip fisken over på midten og klip evt. gælder af. Steg i smør på skindsiden til fisken er næsten gennemstegt. Vend og steg færdig. Krydr med salt.

6. Steg kartoflerne kort i olie og krydr med salt og peber.

7. Anret bønnesalat på bacon og læg fiske øverst. Server kartoflerne til. 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar