mandag den 22. februar 2016

Løgtærte med Creme Fraiche




Lækker mad til en kødfri dag. Jeg brugte en færdig fuldkornstærtedej, men du kan sagtens lave en tærtedej selv. Server med en god salat.




Løgtærte med Creme Fraiche til 4 personer


Ingredienser:

1 tærtedej, gerne fuldkorns
6 rødløg, i tynde ringe
2 spsk. olie
salt og peber
1 fed hvidløg, presset
3 æg
1½ dl. creme fraiche, gerne Cheasy
1½ dl. mælk
2 tsk. sennep
50 g. revet ost

½ potte purløg

Fremgangsmåde:

1. Steg løgene i olie ved middel varme 20 min til de er bløde. Krydr med salt og peber.

2. Pisk æg, creme fraiche, mælk, hvidløg og sennep sammen.

3. Læg tærtebunden med bagepapir i en tærteform, prik med en gaffel og bag 10 min ved 200 grader.

4. Drys osten på tærtebunden, fordel løgene herover og hæld æggemassen øverst. Bag 40 min ved 200 grader til fyldet er fast.

5. Server drysset med klippet purløg og med en god skål salat. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar