fredag den 22. april 2016

Madplan uge 17 - Tilbehør

Uge 17 - Tilbehør

Madplanen i denne uge handler om tilbehør. Grill-sæsonen nærmer sig, og mange af os hænger tit fast i det samme tilbehør gang på gang. Det samme gælder i den helt almindelige hverdag, så her er muligheden for at få suppleret repertoiret. Jeg vil foreslå et stykke kød eller lignende til alt tilbehøret, så madplanen stadig indeholder både fisk og fjerkræ, men det kan skiftes ud, som du ønsker. Så hvis du har noget kød i fryseren, der trænger til at blive spist, så er det i denne uge. Husk dog at fjerne det nævnte kød fra huskesedlen.

Mine madplaner indeholder altid mindst 1 dag med fisk og mindst 1 kød-fri dag. Maden har oftest en forberedelsestid på max 30 min plus evt. tid i ovnen/gryden, og jeg noterer, hvis en af dagene kræver længere tid. Indkøbslisten er til de fem hverdagsretter til to personer. Weekendlækkerierne skal indkøbes ved siden af.




Chili con Carne kan naturligvis ikke laves på grillen, en quesadillaen egner sig både som tilbehør til grillet kød og til gryderetter. Quesadillas er tortillapandekager grillet på en grill eller stegepande og fyldt med ost og andre gode sager. En rigtig mexicaner-klassiker.

Arbejdstid:
30 min

Tip:
Frys resten af den revne ost. Så kan man nemt tage den mængde op, som man skal bruge.
Frys resten af tortillas ned. De kan tages op enkeltvis. Du kan også bruge dem som madpakke. Smør med friskost og læg skinke 
eller laks og salat på. Rul sammen.

Husk:
Kog 4 store (eller 8-12 små) kartofler til i morgen. Stil dem i køleskabet.










Tirsdag: Grillet Kyllingebryst og Kartoffelsalatmed Hvidløg og Peanuts.

En lidt anderledes kartoffelsalat med masser af smag. Jeg foreslår et grillet/stegt kyllingebryst og en skål grøn salat af 1 hjertesalat, 100 g. cherrytomater, 1½ avocado, ½ potte basilikum og 2 ferskner. Brug citronolie som dressing.

Kartoffelsalaten er til 4 personer, så lav kun ½ portion.

Arbejdstid:
25 min

Tip:
Brug resten af den græske yoghurt i en lækker smoothie med f.eks. banan og blåbær.
Brug det andet hjertesalat under pålægget på madpakken. Eller lav en frokostsalat.
Gem resten af peanuts og brug dem som drys på salater og karryretter.





En virkelig sommerlig salat, som kan spises i haven til det meste grillede kød. Den er bedst forår og sommer, hvor både jordbær og asparges har rigelig smag.

Arbejdstid:
25 min










Torsdag: Grillpølse og RustikBondesalat

Bondesalaten er virkelig lækker med sine solmodne tomater, bløde mozzarella og store sprøde brødcroutoner. Jeg synes, salaten er perfekt til grillstegte pølser, men en god bøf er også virkelig lækkert til. Salaten kan også sagtens spises som den er.

Arbejdstid:
20 min

Husk:
Kog 500 g. små kartofler og opbevar dem på køl til i morgen.




Fredag: Grillede Steaks og Kartoffelsalat med Rødløg og Sennepsdressing. Serveret med Grillede Asparges.

Fredag er steakdag! Eller det kunne det i hvert fald være. Lækkert kød der kun tager et splitsekund at tilberede. Kartoffelsalaten er fuld af smag og kan serveres til det meste grillede kød.

Asparges kan enten grilles på en grill eller en pande. Overhæld dem med lidt olivenolie, groft salt og resten af oreganoen. Smuldr 50 gram feta henover.

Arbejdstid:
20 min




Ugens kage eller brød: Sneglekage

En udvidet version af den velkendte kanelsnegl. Her er sneglene bagt sammen, så dejen er endnu mere blød og lækker, og sneglene er overhældt med masser af glasur og krymmel.













Weekendmad:


Roastbeefmed Valnøddekartofler og Smørstegte Grøntsager - Super lækker gæstemad, som er nem at lave.













Daim Islagkagemed Mandelbund - En dejlig islagkage, der kan spises året rundt.















Indkøbsliste:

Indkøbslisten indeholder ikke disse basisvarer: Salt, peber, karry, paprika, sukker, olie, æbleeddike

Kød:
2 kyllingebrystfileter
300 g. hakket oksekød
2 laksefileter
2 store grillpølser
2 oksesteaks

Mejeri:
1 dl. græsk yoghurt
50 g. revet ost
150 g. feta
2 kugler mozzarella, gerne light

Frost:
100 g. edamamebønner
2 stykker groft brød (f.eks. Vores Frokoststykker fra Føtex/Bilka)

Frugt og grønt:
1 kg. små kartofler
2 rødløg
4 fed hvidløg
1 hjertesalat
2 avocado
500 g. cherrytomater
2 bdt. asparges (a 4-500 g.)
1 bdt. forårsløg
1 potte regano
2 potter basilikum
1 potte mynte
1 potte purløg
2 ferskner
250 g. jordbær

Kolonial:
1 ps. peanuts
2 store tortillas, gerne fuldkorn
1 glas jalapenos
1 dåse chilibønner
1 dåse hakkede tomater
120 g. lys quinoa
½ dl. mandler
12 sorte oliven
50 g. ciabattabrød

Basisvarer:
Sambal oelek (eller anden chilisauce)
Flydende honning
Grovkornet sennep
Kapers
Balsamico 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar