torsdag den 19. maj 2016

Mørbrad i Aspargesfrikasse




Hvide asparges er stadig lidt af en ny verden for mig. Både fordi de er lidt mere besværlige end de grønne, men også fordi de generelt er meget dyre. Men det er en dejlig oplevelse at spise friske hvide asparges, så de skal helt sikkert have chancen. 

Mørbrad i Aspargesfrikasse til 2 personer i 2 dage (eller 4 personer)


Ingredienser:

1 svinemørbrad, afpudset og i 1½ cm. tykke skiver
salt og peber
olie til stegning
500 g. hvide asparges
100 g. babyspinat, skyllet
maizena
2½ dl. madlavningsfløde
salt og peber

200 g. ris, gerne fuldkorn

Fremgangsmåde:

1. Knæk den træede ende af asparges og skræld dem. Læg ender og skrælder i en gryde med 3 dl. vand. Bring i kog og kog under låg 15 min. 

2. Kog risene.

3. Krydr svinemørbrad med salt og peber og steg i olie. 

4. Si vandet fra aspargesender og skrælder og hæld 3 dl. i en gryde. Bring i kog og jævn med maizena udrørt i lidt vand til en tyk sauce.

5. Tilsæt madlavningsfløde, bring i kog og smag til med salt og peber.

6. Skær asparges i 3 cm lange stykker og læg dem i saucen. Kog 4 min.

7. Læg asparges i gryden og varm til den er faldet samme. 

8. Anret aspargessauce på ris og læg kødskiver øverst. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar