søndag den 26. juni 2016

Frikadeller med Krydderurter og Kartoffelsalat




Sommermad der egner sig til en middag i haven. Frikadellerne kan dog også sagtens laves om vinteren, men så ville jeg servere dem med en kålsalat og ovnstegte kartofler.

Frikadeller med Krydderurter og Kartoffelsalat til 2 personer


Ingredienser:

200 g. hakket svinekød
1 lille squash, groftrevet
2 forårsløg, finthakkede
1 fed hvidløg, knust
1 spsk. citronsaft
1 håndfuld basilikum, finthakket
1 håndfuld oregano, finthakket
salt og peber
olie til stegning

1 tsk. ahornsirup
2 tsk. citronsaft
2 tsk. olivenolie
salt og peber

300 g. kogte kartofler i tern
½ agurk, halve skiver
125 g. cherrytomater, halve
2 forårsløg, skiver
grøn salat

Fremgangsmåde:

1. Rør kødet sejt med ½ tsk. salt og tilsæt squash, hvor vandet er presset fra. 

2. Tilsæt forårsløg, hvidløg, citronsaft, basilikum og oregano og smag til med salt og peber.

3. Form 6 frikadeller og steg dem i olie. 

4. Pisk sirup, citronsaft, olivenolie, salt og peber sammen.

5. Læg kartofler, agurk, tomater og forårsløg i en skål og vend dressingen i.

6. Anret kartoffelsalaten på grøn salat og server med frikadellerne. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar