lørdag den 18. november 2017

Appelsinstegt Andebryst og Rissalat med Rødkål og Bønner




Julen nærmer sig, og det kan ses på udbudet i supermarkederne.  Denne hovedret er fuld af julede ingredienser, men uden smagen af jul. Andebryst med appelsin, rødkål og mandler. God decembermad, som ikke er tung.

Salaten bliver bedst med friske bønner, men bønner fra frost kan også bruges.

Appelsinstegt Andebryst og Rissalat med Rødkål og Bønner til 2 personer


Ingredienser:


1 stort eller to små andebryster
1 tsk. tørret rosmarin
salt og peber
1 usprøjtet appelsin

100 g. ris
200 g. bønner, nippede og evt. halverede
1/4 rødkål, fintsnittet
½ spsk. olivenolie

50 g. mandler
1 tsk. olie
salt

Fremgangsmåde:

1. Læg andebrystet i et ovnfast fad, rids fedtsiden, drys med salt, peber og rosmarin og skær halvdelen af appelsinen i tynde skiver og læg dem over andebrystet. Steg i ovnen 20-30 min alt efter tykkelse. 

2. Kog risene i letsaltet vand.

3. Kog bønnerne 3 min i letsaltet vand. Køl dem straks af i koldt vand.

4. Steg mandlerne 3-4 min i olie og krydr dem med salt.

5. Vend ris, rødkål og bønner sammen. Pres saften af den anden halve appelsin i sammen med olivenolie og bland godt. 

6. Server andebryst i skiver med rissalaten.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar